OKTOBER:

Tre møter i samarbeid med Ulefos Hovedgaard og Fylkesbiblioteket.

Brynesteinene fra Eidsborg - foredrag ved museumspedagog Vicky Mikalsen Grini fra Vest-Telemark Museum.

STED: Telemarksbiblioteket, Ulefoss.
TID: Tirsdag 30., kl.19.00

Brynestein: Vicky Mikalsen Grini fra Vest-Telemark Museum på Telemarksbiblioteket

Fra vikingetiden av til 1950 var brynestein fra Eidsborg viktig i folks dagligliv. Helt siden jernalderen har folk brukt redskaper av jern til stell av hus, klær, dyr og åker. Men både skredderen, treskjæreren, bonden og hærmannen trengte skarpe verktøy. Eggen måtte være skarp, og da var Eidsborg-brynene det beste som var.

Foredragsholder og Historie-lagets Ragnhild Hagen

Brynestein ble også brukt til andre formål: som murstein, gravstøtter og grensesteiner mellom gårdene. Steinen ble eksportert over hele Europa og begynte den lange ferden ut på vannveiene i Telemark.

Brynesteinsbiz:

Om 10 båtfunn i Bandak og Bøleskipet i Skienselva.

okt ober oktot ber ok tober

Livet på de gamle Telemarksbåtene - kåseri ved konservator Tor Kjetil Gardåsen.
STED: Havesalen, Ulefos Hovedgaard.
TID: Onsdag 24., kl 18.30.

Konservator Tor kjetil Gardåsen fra Telemark Museum fortalte om livet på de gamle Telemarksbåtene. Gardåsen er en velkjent figur i lokalhistorisk sammenheng og en populær og flittig benyttet foredragsholder i hele Grenlandsområdet. Han har til sammen skrevet 28 bøker med lokalhistorisk tilsnitt. ”Livet på de gamle Telemarksbåtene” er en av dem.

okto ber ok tober oktob er

Historien bak historien - jubileumsforedrag ved direktør Tryggve Fett i anledning Ulefos Hovedgaards 200-års jubileum .
STED: Havesalen, Ulefos Hovedgaard
TID: Lørdag 13.oktober, kl.18.00