- SVERRE FEHN ER DØD
- SVERRE FEHN og ABM-BYGG på Ulefoss
- Kort Lagshistorikk
- HISTORISKE STEDSNAVN PÅ ULEFOSS
- Ved Karen Aalls død (foto)
- JULEMARKED
- RIKSARKIVET MED PREBEN VON AHNEN UTSTILLING
- MALen
- SOMMER i HOLLA 2009

Holla Historielag (Kort) HISTORIKK

Lagets stiftelse kan enten regnes fra 1963 eller 1978. I 1963 ble Holla Historielag ver.1 en realitet, og var virksom i to år. All aktivitet lå deretter nede til 28.april 1978. Da møttes en del lokalhistorieinteresserte i Banksalen, Holla Sparebanks lokale i 2.etasje på Foreningen på Krøsset, for å stifte laget pånytt. Og denne gang har aktiviteten vært kontinuerlig fram til i dag.

I 1963 ble Finn Bærland valgt til formann, med Arne Johan Gjermundsen som sekretær. Ellers i styret fant vi Morten Olsen, Anders August Høiseth og Werner Nielsen. I 1964 kom godseier H.S.D. Cappelen inn i styret. Laget var særlig opptatt av arbeidet med å danne et bygdetun, og gjenoppbygge Holla gamle kirke. Jon Hvitsand holdt flere foredrag om gamle Ulefoss og Hørte­-slekter. Noen møter foregikk i H.S. D. Cappelens lokaler.
     Vinteren og våren 1978 tok Arne Johan Gjermundsen initiativet til ny-stiftelse av Holla Historielag. I april 1978 var laget igjen en realitet, denne gang med Gjermundsen som formann, og Finn Bærland som nestformann og kasserer.

STIFTERNEs signatur fra konstituerende møte 28.april 1978:

Lagets FORMÅL består: Å vekke interesse og å skape forståelse for bygdas historie. Laget vil arbeide for å spre kunnskap om vår kulturarv og verne kulturminner av alle slag i bygda.

HISTORISK: De unge røkende

Fra 1963: Bildet er en gave fra Arne Johan Gjermundsen på lagets 30-årsdag. Fra v. Paul G. Hedlund, Finn Bærland, Arne Johan Gjermundsen og i bakgrunnen Tor Espevalen. Finn var første formann i Holla Historie- og Kulturlag, A.J. Gjermundsen var sekretær.